Image
5 augustus 2024

Dag 3: Toneel, toneel en nog eens toneel

Fris uitgeslapen begonnen we onze dag met een ontbijtje van het hostel om 8u30. We zetten ons schrap voor de activiteit van Yvette waar we verschillende opdrachten moesten uitvoeren in de stad. 1 van de opdrachten was het vinden van Jef. Hoewel de zoekplek beperkt was, wilden we de leden een handje helpen door een foto te sturen van de locatie waar Jef was. Het generatie verschil is ons duidelijk geworden want Luca, Xander, Plien, Vincent en Lode twijfelde niet en gebruikte de AI van google om deze afbeelding op te zoeken. Het was dan maar een eenvoudige truck om met GPS naar deze locatie te gaan. We moeten onze tips wat gaan aanpassen aan het kunnen van de volgende generatie.

´s Middags voorzagen onze koks Daan en Wessel voor een sandwich lunch en verdeelden we ons niet veel later op in 2 groepen. De ene groep ging naar een improvisatie theater. De groep had voldoende met slechts een locatie enkele personages en situaties om een show van meer dan een uur te maken. De andere groep ging naar een theater kijken dat leek op een zeer verkorte versie van de Gothfather, of misschien eerder een variant ervan, of iets met een maffia. Zoietsachtigindenaard.

Nadien kreeg iedereen wat tijd om te gaan genieten van de straatartiesten op de Royal Mile en verzamelden we ons terug in het hostel voor rijst met kip. Mama van Sam mag gerust zijn, hij at flink mee. Toch was het vloeken voor de kookploeg want het vuur stond op een laagpitje wat het koken van de rijst op 20 minuten bracht. Ook het afwassen had een tempo van een slak omdat de voorgangers niet door hadden dat wij ook moesten afwachten. Seg bedankt he…

Afsluiten deden we opnieuw over 2 shows. De AI-kennis werd nog verder verbreed bij de groep die naar een show ging over AI en verschillende robots. De andere groep vermaakte zich in een burlesk show. Onze leden Daan en Kobe zaten met angst in de ogen vlak bij het gangpad, ze moesten maar eens geduwd worden en opvallen om zo met de show te moeten meedoen.

Na de shows gingen we nog even op de Royal Mile een spelletje Weerwolven spelen – de burgers hebben gewonnen. Dit vierden we onder het meeste Schotse van de reis: de uittreding uit het kasteel onder vuurwerk.

Tijd om de goed gevulde dag af te sluiten!

Greetings lads

EJA