Image
2 augustus 2024

Klaar voor vertrek!

Morgen is het zover! Onze toneelvereniging EJA pakt de koffers en vertrekt naar het prestigieuze theaterfestival Fringe in Schotland. Met meer dan 25 enthousiaste leden en 12 toegewijde begeleiders staan we klaar voor een avontuur vol cultuur, kunst en onvergetelijke ervaringen. Dit jaar markeert onze derde deelname aan het Fringe Festival, en we kijken er opnieuw enorm naar uit om deel uit te maken van deze internationale viering van theater. Toch is het anders voor ons dan de vorige edities omdat we dit keer zelf niet optreden, extra veel tijd om van de andere artiesten te genieten dus!

Deze reis is de kers op de taart van de 50ste verjaardag van onze vereniging en we zijn vastberaden om er iets bijzonders van te maken. We begonnen het feestjaar met een uitgebreide nostalgische EJA receptie waar we ons standbeeld onthulde. We organiseerden ook een quiz, bezochten onze bevriende toneelverenigingen die toneel brachten uit ons archief, onze eigen toneel voorstelling en de avond gevuld met humor van The Lunatics. Zo’n gevuld jaar moesten we echt in Schotland afsluiten tussen al het theater geweld.

Dit is de eerste blog in een reeks dagelijkse updates die we zullen delen over onze reis en avonturen in Schotland. We willen jullie graag op de hoogte houden van onze belevenissen, optredens en alles wat we onderweg meemaken. Houd onze blog dus in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en verhalen achter de schermen.

Onze reis begint met een rit naar Duinkerke, waar we de oversteek naar Dover maken. Geen zorgen beste ouders, in Dover tellen we opnieuw om er zeker van te zijn dat we nog iedereen bij hebben. De spanning stijgt nu de dag van vertrek nadert, iedereen is volop bezig met de laatste voorbereidingen. Vanaf Dover zetten we onze reis verder naar Nottingham. Wie weet komen we Robin Hood nog tegen! (Weetje: De eerste keer dat EJA naar Fringe ging, speelden we Robin Hood op de Schotse planken)

Er rest ons nog voor vertrek jullie te bedanken voor de steun en het enthousiasme dit jaar. Dankzij jullie, ouders, nonkels, tantes, familie, vrienden en sponsors hebben we deze reis mogelijk kunnen maken.

Tot morgen, waar onze leden vertellen over hun eerste dag!